انجماد

انجماد با وزش هوا


 
 
 
 

در این روش برای ایجاد انتقال حرارت زیاد، از اثر ترکیبی دمای پایین و سرعت هوای زیاد استفاده می شود. گرچه در کاربردهای مختلف، روش به کار رفته به طور قابل ملاحظه ای تغییر می کند لکن همگی با جریان دادن هوا با سرعت زیاد و دمای پایین در اطراف محصول انجام می شوند. بدون توجه به روش به کار رفته، آرایش فریزر چنان است که هوا بتواند آزادانه در اطراف تمام قسمت های محصول جریان داشته باشد.

فریزرهای یک پارچه با وزش هوای پرسرعت در مدل های زمینی و هوایی وجود دارد که نمونه از آن را در شکل زیر می بینید.

انجماد با وزش هوا

انجماد با وزش هوا

هنگامی که میزان محصول منجمد شونده بیشتر باشد، انجماد در تونل های عایق کاری شده انجام می گیرد. در پاره ای موارد محصول به وسیله تسمه نقاله هایی در تونل انجماد به طور آرام حرکت می کند و تا رسیدن به طرف دیگر تونل منجمد می شود. روش دیگر انجماد قرار دادن محصول روی گاری ها و هدایت آن ها به تونل انجماد می باشد. محصولات پس از انجماد وارد انبار می شوند.

روش انجماد با وزش هوا برای منجمد کردن همه محصولات به کار می رود و خصوصا برای انجماد محصولات با سایز و اشکال غیریکنواخت و نامنظم نظیر مرغ و گوشت مناسب است.

 

انجماد با تماس غیر مستقیم


 
 
 
 

 

انجماد غیر مستقیم معمولا در فریزرهای صفحه ای انجام می شود و در این فریزر ها محصول روی صفحات فلزی که از داخل آن مبرد عبور می کند، قرار می گیرد. در این روش چون محصول در تماس حرارتی مستقیم با صفحه سردشوند می باشد، انتقال عمده حرارت از محصول به روش هدایت انجام می شود. و راندمان انجماد تا حد زیادی به سطح تماس بستگی خواهد داشت. این روش به ویژه در مواردی که مقدار محصول منجمد شونده کم می باشد مناسب است.

نوعی از فریزهای صفحه ای که در کاربردهای تجاری بزرگ، برای تهیه بسته های کوچک، تخت و مکعبی از نوع سفارشی به کار می رود، فریزرهای چند صفحه ای می باشد که از مجموعه ای از صفحات افقی و موازی هم تشکیل شده است. برای ورود محصول صفحات به طور هیدرولیکی باز شده و پس از ورود محصول، با فشار مورد نظر بر روی محصول فشرده می شود و پس از بسته شدن صفحات محصولات کاملا بین آن ها محصور شده و به دلیل این که از بالا و پایین با صفحات سرد شونده تماس حرارتی خوبی دارند شدت انتقال حرارت زیاد بوده و محصول سریعا منجمد می شود.

 

انجماد با تماس غیر مستقیم

 

 

انجماد غوطه ور


 
 
 
 

در این روش، انجماد با غوطه ور نمودن محصول در محلول آب نمک با دمای پایین که معمولا کلریدسدیم یا شکر می باشد. انجام می شود. چون مایع سرد شده هادی خوبی است و با محصول تماس حرارت خوبی دارد، انتقال حرارت سریع بوده و محصول در مدت زمان کوتاه کاملا منجمد می شود.

مزیت دیگر انجماد غوطه ور این است که محصولات در واحد های مستقلی منجمد می شوند و روی هم انباشته نمی گردند.

عیب اصلی روش انجماد غوطه ور تمایل خروج عصاره محصول در اثر خاصیت اسمزی می باشد که به آلودگی و رقیق شدن محلول انجماد منجر می شود. همچنین هنگامی که از محلول کلرید سدیم استفاده شده باشد، امکان نفوذ نمک اضافی به محصول وجود خواهد داشت. ولی هنگامی که میوه در محلول شکر منجمد شود، نفوذ شکر به میوه کاملا سودمند است. محصولاتی نظیر ماهی و میگو بیشتر با روش غوطه وری منجمد می شوند. این روش به ویژه برای انجماد ماهی و میگو در دریا مناسب است. زیرا فرزرهای انجماد غوطه ور نسبتا جمع و جور هستند و علاوه بر آن، روش انجماد غوطه وری، در سطح محصول پوشش نازکی از یخ ایجاد می کند که در طول مدت نگهداری از خشک شدن محصولات بسته بندی نشده جلوگیری می نماید.

انجماد غوطه ور


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






موضوعات مرتبط: خوراک ، ،
برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 16 ارديبهشت 1393برچسب:, | 1:11 | نویسنده : یاس |
.: Weblog Themes By BlackSkin :.